تعمیرات دستگاه جوش اینورتر توسط گروه تنتاش با پیشرفته ترین تجهیزات آزمایشگاهی و بر مبنای دانش الکترونیک صورت می گیرد از همین رو نیاز است ابتدا دستگاه های جوش نسل جدید را بهتر شناخته تا تعمیرات آن راحتر انجام پذیرد.
دستگاه های جوش اینورتر نسل جدید تجهیزی است که با کمترین مصرف انرژی بیشترین راندمان کاری را دارا می باشد. اساس کار این دستگاه به این نحو می باشد که ابتدا برق ac به dc تبدیل گشته سپس ولتاژ بالای dc با استفاده از تکنولوژی pwm بر روی ترانزیستور های قدرت سوئیچ شده و در نهایت توسط یک ترانس کاهنده ولتاژ، ولتاژ بالا و جریان کم را به ولتاژ پایین و جریان زیاد تبدیل می کند.
دستگاه های جوشکاری معمولا به دو دسته ی جریان ثابت و یا ولتاژ ثابت طبقه بندی می شوند. دستگاه هاس جریان ثابت برای اینکه یک جریان ثابت و پایداری داشته باشند ولتاژ خروجی آنها تغییر میکند . در حالی که در دستگاه های ولتاژ ثابت برای اینکه ولتاژ خروجی ثابت و پایدار بماند خروجی جریان آن نوسانی خواهد بود.
مدل های ترانسفورمری
در مدل های ترانسفورمری ولتاژ 220 ولت و یک جریان کم توسط یک ترانس به یک سطح ولتاژی پایین تر (تقریبا 17 تا 45 ولت) و یک سطح جریانی بالاتر(تقریبا 55 تا 590 آمپر) تبدیل می کند. سپس توسط رکتیفایرها به یک ولتاژ و جریان dc تبدیل می شوند.
در این مدل ها به طور معمول این حق انتخاب را به کاربر می دهند که سطح جریانی خروجی را خود تعیین کنند در واقع در این مدل ها از یک ترانس تپ چنچر استفاده می کنند تا بتوانند نسبت دور اولیه و ثانویه ترانس را تغییر دهند. در این مدل چون از ولتاژ با فرکانس پایین استفاده می شود چنین فرکانس پایینی می بایست یک اندوکتانس مغناطیسی بالایی را داشته باشد تا از تلفات جریان شنت جلوگیری شود. هسته ترانسفورماتور ممکن است در حالت های اتصال کوتاه به اشباع برود و اندوکتانس پسماند قابل توجهی داشته باشیم که در این حالت جریان خروجی به شدت افت می کند.
مدل های ژنراتوری
دستگاه های جوش همچنین ممکن است از یک ژنراتور و یا آلترناتور برای تبدیل انرزی مکانیکی به انرزی برق استفاده شود. دستگاه های مدرن امروزی معمولا بر پایه ی یک موتور احتراق درونی می باشند در حالی که مدل های قدیمی ممکن است از یک موتور الکتریکی برای به چرخش درآوردن ژنراتور استفاده می کردند.
دستگاه جوش اینورتر چیست؟
برای شروع بهتر است ابتدا به اختصار با مفهوم اینورتر آشنا شویم. به زبان ساده اینورتر (inverter) یک دستگاه الکترونیکی می باشد که جریان dc را به جریان ac در هر سطح ولتاژ ( توسط ترانسفورمر مناسب) و هر فرکانسی تبدیل کند و اساس کار آن هم بر پایه سوئیچ زنی می باشد.
مطابق با شکل زیر به زبان ساده می توان گفت که دستگاه جوش اینورتری ابتدا توسط یک رکتیفایر برق ورودی ( تکفاز و یا سه فاز) مثلا 220 ولت Ac با فرکانس 50 Hz را به برق تقریبا dc تبدیل می کنند، سپس از یک فیلتر خازنی عبور داده تا ریپل جریان گرفته شود و به یک جریان کاملا dc برسیم.
در قسمت بعد ترانزیستور دو قطبی اثر میدان IGBT توسط مدار سوئیچینگ قطع و وصل شده و در نتیجه به یک ولتاژ AC زیاد و یک جریان کم میرسیم در این مرحله به علت فرکانس سوئیچینگ بالا فرکانس ولتاژ و جریان خروجی افزایش می یابد. ما برای جوشکاری نیاز به یک جریان DC خیلی زیاد با یک سطح ولتاژ پایین داریم بنابراین برای رسیدن به این هدف می بایست 2 کار را انجام دهیم ابتدا می بایست ولتاژ را کم و جریان را افزایش دهیم برای این منظور نیاز است از یک ترانسفورماتور با هسته فریت استفاده کنیم ( چون فرکانس جریان ورودی بسیار بالا است ترانسفورماتور های معمولی سریعا به اشباع رفته و نمی توانند عمل تبدیل را برای ما انجام دهند) با این کار به یک ولتاژ بسیار پایین با جریان زیاد AC میرسیم که در نهایت توسط یک رکتیفایر به ولتاژ و جریان DC با خصوصیات گفته شده خواهیم رسید .
اساس کار دستگاه های جوش اینورتر
اساس کار تمام دستگاه های جوش اینورتری شبیه به سیکل بالا می باشد با این تفاوت که دائما از ولتاژ و جریان خروجی نمونه گرفته می شود تا متناسب با بار خروجی پهنای پالس خروجی PWM ( فرکانس کاری سوئیچینگ IGBT) تغییر کند تا همیشه یک ولتاژ و جریان ثابت و پایدار داشته باشیم.
مطابق با شکل زیر اگر بخواهیم خورندگی سطحی و عمقی متعادل داشته باشیم باید پهنای پالس یا duty cycle 50% در نظر بگیریم در واقع زمانی که دستگاه جوش روی این گزینه تنظیم می شود با فیدبکی که سیستم از خروجی می گیرد همیشه این مقدار را طوری تنظیم می کند تا این مقدار برابر باشد. و طبق دو قسمت دیگر اگر بخواهیم خورندگی عمفی بیشتری نسبت به خورندگی سطحی داشته باشیم با تنظیم دستگاه جوش مدار قسمت سوئیچینگ می آید پهنای پالس مثبت را کنمتر ار قسمت منفی می کند تا خورندگی عمقی افزایش یابد. برای افزایش خورندگی سطحی هم به همین صورت اقدام می کند.
تفاوت ها:
تفاوت عمده عملکرد دستگاههای جوش اینورتر با دستگاههای جوش قدیمی در حالت کلی در نحوهی تبدیل جریان متناوب ورودی به جریان (DC) خروجی می باشد. به دلیل تکنولوژی جدیدی که در ساختار دستگاههای جوش اینورتر مورد استفاده قرار می گیرد، هزینهی تولید آنها بسیار کمتر از دستگاههای پیشین تمام شده و باعث صرفه جویی در هزینه ی تولید دستگاه می شود.به علاوه دستگاههای جوش اینورتردر مقایسه با دستگاههای جوش پیشین دارای وزن کمتر و قدرت جوش مستحکمتر و یکنواختتری می باشند.
مزایا
از مزایای جوشکاری با دستگاه های اینورتری می توان به نکات زیر اشاره کرد:
– در دستگاه های جوش اینورتری به علت اینکه در هر لحظه از خروجی نمونه گرفته می شود یک ولتاژ و جریان ثابت و پایدار وجود دارد که موجب افزایش كيفيت جوشكاري می شود.
دستگاه های جوش قدیمی از ترانس های بزرگ استفاده می کردند که خود موجب
- افزایش وزن دستگاه
- گرانتر شدن
- برای اینکه به راندمان بالاتری دست پیدا کنند می بایست ترانسفورماتور را بزرگ تر در نظر بگیرند که با این کار مقاومت سیم پیچ هسته بزرگتر و به تبع آن تلفات هسته بیشتر می شود
- به دلایل اشباع و گرمای زیاد این ترانسفورماتور ها راندمان آنها کمتر از 50% می باشد.
دستگاه های جوش اینورتری از وزن بسیار پایین تری برخوردار هستند در حدود 5 تا 10 کیلوگرم در حالی که دستگاه های جوش ترانسفورماتوری تقریبا بیشتر از 50 کیلوگرم می باشد.
راندمان دستگاه های جوش اینورتری در حدود 80 % تا 90% می باشد و در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار به شدت حفاظت شده می باشند.
ضربه های وارده به شبکه برق به شدت کم شده و خسارت های وارده به شبکه بالا دستی تقریبا از بین رفته است.
برای بررسی یک مدار دستگاه جوش اینورتر می توانید به این بخش رجوع کنید.
تنتاش با پیشرفته ترین تجهیزات و با بهره گیری از کادر مجرب و متخصص در زمینه تعمیرات دستگاه های جوش اینورتر آماده ارائه خدمات می باشد.
مدل های مختلف دستگاه جوش داخلی و خارجی از قبیل:
- رونیکس
- هیوندا
- NEC
- زینسر
- صبا الکتریک
- دلتا
- ویم مالزی
- آلفا
- STA
- ایران کاوه
- ویستا
- هایترونیک
- ادون (Edon)
- Boray
- استرانک
- آیرون مکس
- آروا
- اسمارت (Smart)
- گام الکتریک
- راد الکتریک
- کاوه
- آتیس (خدمات گارانتی)
- GYS
- میکا (خدمات گارانتی)
- فوجیتا ، یوز
- محک
- استرانگ
- Intimax
- فیمر Fimer
- هل وی Helvie
- ایساب Esab
- ایشیک کایناک
- اورین Avrin
- میلران
- میهن جوش
- ایران ترانس
- میگ مگ
- خزر ترانسفو